Kecoh…papan iklan ada muka Rosmah diturunkan

Berlaku sedikit kekecohan apabila papan iklan yang dinaikkan oleh calon HARAPAN Parlimen Ayer Hitam, Liew Chin Tong telah diturunkan oleh pihak perkuasa.

Papan iklan itu membawa pesan undi untuk Datuk Seri Wee Ka Siong dari MCA bermakna undi untuk Perdana Menteri sementara Datuk Seri Najib Razak dan Datin Seri Rosmah Mansor.

Liew mengkritik SPR yang disifatkan beliau berat sebelah kerana mereka tidak mengarahkan penurunan papan iklan yang memaparkan Presiden China, Xi Jinping.

Bagaimanapun seorang pegawai Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) menafikan pihaknya berat sebelah dengan menurunkan papan iklan DAP yang memaparkan isteri perdana menteri sementara Rosmah Mansor.

Pegawai SPR, yang bercakap dengan syarat tidak mahu namanya disiarkan itu berkata suruhanjaya tersebut telah mengarahkan penurunan papan iklan berkenaan kerana Rosmah tidak ada hubungannya dengan pilihan raya.

“Rosmah tidak mempunyai apa-apa kaitan dengan pemilihan.

“Tetapi kita tidak berat sebelah, jika BN atau Harapan melakukan kesalahan, kita akan tegur mereka,” kata pegawai itu kepada Malaysiakini.

Post Author: CoinCryptoNews