Bu Ada Dünyanın Yedi Harikasından Biri! | Jeju Adası-Güney Kore

Bu Ada Dünyanın Yedi Harikasından Biri! | Jeju Adası-Güney Kore

‘Dünyayı Geziyorum’ ekibi Güney Kore’nin Jeju Adası’ndaki tertemiz ormanları ve gürül gürül akan şelaleleri ziyaret etti. Dünyanın yedi harikasından biri olarak anılan Jeju Adası’ndaki el değmemiş ormanlar ve tertemiz göller turistleri kendisine hayran bıraktı. Halla Dağlarının eteklerindeki eşsiz tabiat içerisinde Jeju Adası’nın en büyük şelalerinden biriyle karşılaşan Özlem Tunca, bu tabiatın sahip olduğu bitkiler, hayvanlar ve şelaleler sebebiyle UNESCO’nun dünya mirası listesinde yer aldığını belirtti.

Cheonjiyeon Şelalesi’nin Güney Kore’nin en büyük şelalelerinden biri olduğunu ifade eden Tunca, adanın turistik açıdan da oldukça dikkat çektiğini söyledi. Aynı zamanda yeryüzünün cenneti olan Jeju Adası’nın içinde bulunan göllerde birbirinden güzel su canlılarının olduğunu ifade etti. Tabiatın içerisinde adanın barındırdığı köprülerin de dikkat çeken özellikleri olduğunu vurgulayan Tunca, Güney Kore’nin en popüler yerlerinden birini daha izlecilerle paylaştı.

“Güney Kore’nin en büyük şelalerinden biri neden bu kadar turist çekiyor? Güney Kore’nin en büyük şelalelerinden olan Cheonjiyeon Şelalesi kaç metre genişliğe sahiptir? Jeju Adası neden dünyanın yedi harikalarından biri olarak anılıyor? Jeju Adası’ndaki köprülerin özelliği nedir? Jeju Adası’ndaki volkanik taşlarla ne yapılıyor?” Sorularının cevapları ‘Dünyayı Geziyorum’ programında yanıt buldu.

Related Post: