Ulldecona es vesteix de gala per rebre la Verge de la Pietat

Foradar, picar, col·locar, cosir i fins i tot parar taula. Així vesteixen prop de d’un centenar de carrers els veïns i veïnes d’Ulldecona per rebre a la Verge de la Pietat. I és que aquest divendres arrenquen les Quinquennals, una data que tots els falduts tenen ben marcada al calendari.

Des de fa dies els magatzems s’han convertit en tallers de confecció de flors, estrelles, centres de taula i altres elements decoratius per transformar els seus carrers. L’objectiu, tenir-ho tot a punt per la visita de la Patrona a cadascun dels seus barris.

En el cas del carrer de Sefa, els veïns estan elaborant una sala d’esdeveniments per l’ocasió.

La història de les Quinquennals es remunta a la Guerra Civil, quan la imatge de la Verge de la Pietat va ser destruïda juntament amb l’ermita. Tres anys després, l’artista local Vicente Barrera va cedir una nova imatge, any en què el consistori va decidir de baixar la imatge a la vila cada cinc anys.

Uns preparatius per celebrar unes ‘festes úniques’.

Goma eva, pedra, material reciclat o plàstic. Tots aquests materials serviran per convertir Ulldecona en un esclat de colors, i sobretot, d’il·lusió.

Post Author: CoinCryptoNews