Bitcoin Analiz ?⚠️ ETH, DOT, OMG, ADA, NEO, TRX, LTC, BTT, DASH, BAT ve REN ? #Altcoin Analiz

Bitcoin Analiz ?⚠️ ETH, DOT, OMG, ADA, NEO, TRX, LTC, BTT, DASH, BAT ve REN ? #Altcoin Analiz

Bitcoin Analiz ?⚠️ ETH, DOT, OMG, ADA, NEO, TRX, LTC, BTT, DASH, BAT ve REN ? #Altcoin Analiz 11.02.2021
* Analizini yapmamı istediğiniz Coin ismini yorum kısmına yazabilirsiniz.. Mesajınıza en kısa sürede yazılı olarak cevap verilecek veya video yapılacaktır…
OKEx Borsasında Komisyon İndirimli Kayıt İçin
https://www.okexcn.com/join/3639199

TRBINANCE Borsasında %10 komisyon indirimi için kayıt linki : https://www.trbinance.com/account/signup?ref=LHLB9563

SUNUM VİDEOMUZDA KULLANILAN TERİMLER
İNDİKATÖR : Gösterge anlamına gelmektedir.RSI Nedir?

Açılımı Relative Strength Index, Türkçede Göreceli Güç Endeksi olarak ifade edilir ve en sık kullanılan teknik göstergeler arasında yer alır.
RSI Nasıl Hesaplanır?
Grafikte takip ettiğiniz ürünün fiyatının yine sizin belirleyeceğiniz periyoda göre en yüksek ve en düşük seviyelerinin alınması ile hesaplanır. Formül şöyledir:

100- (100/(1+Y/D)

Örnek üzerinden gidersek; takip etmek istediğiniz periyodun 14 gün olduğunu varsayalım, gösterge son 14 günün günlük en yüksek kapanışını ve en düşük kapanışını hesaplar, sonra en yüksek gün kapanışlarının toplamını gün sayısına böler (Y), en düşük kapanışların toplamını gün sayısına böler (D). Değerin 0 ile 100 arasında olacağına dayanan bu göstergede Y/P işleminin ardından çıkan sonuç 1 ile toplanır ve formülde bulunan 100 rakamı çıkan sonuca bölünür. Böylelikle sonuç daima 0 ile 100 arasında olur.

Grafikte kullanılan bu göstergede sistem otomatik olarak seçilen periyot üzerinden hesaplamayı yapar ve çıkan sonuç RSI değerini gösterir.

Hangi aralıklar takip edilir?

0 ile 100 arasında yer alan değerde 70 seviyesi üzeri aşırı alım bölgesi 30 seviyesi altı ise aşırı satım bölgesi olarak görülür. Bu göstergede en çok faydalanılan nokta da burasıdır, çünkü aşırı alım ve aşırı satım bölgeleri fiyatın tersi yöne doğru gideceğinin sinyalini verir. Eğer fiyat 70 seviyesini aşmış ve kritik bölge olan 80-100 aralığına doğru ilerlemişse RSI fiyatın çok yükseldiğini ve en kısa zamanda bir düzeltme olacağını yani fiyatın gerileyeceğini söyler. Diğer taraftan fiyat 30 seviyesini aşmış ve 20-0 aralığına doğru ilerlemişse burada sinyal fiyatta trendin değişeceği yönündedir.

Ancak takip ettiğiniz bir ürünün fiyatında kısa sürede hızlı bir hareket oluyor ve bunu destekleyen de bir hikaye yaşanıyorsa o noktada göstergedeki sinyal zamanlama olarak yanıltıcı olabilir. Bunun için işlem yaptığınız ürüne dair ekonomik, siyasi ve jeopolitik gelişmeleri de takip etmeniz gerekir.

RSI göstergesinde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da uyumsuzluklardır. MACD Nedir?

Sıklıkla kullanılan teknik analiz göstergelerinden olan MACD’nin açılımı, Moving Average Convergence Divergence’dir, Türkçeye Hareketli Ortalamaların Mesafesi olarak çevrilebilir.

MACD’nin kullanımına geçmeden önce bu göstergede yer alan kavramları tanıyalım:

Kısa ve uzun vadeli üssel ortalama: Hareketli ortalama çeşitlerinden olan üssel ortalamadır. Kısa vade olarak 12 gün, uzun vade olarak 26 gün kullanılır, ancak yatırımcı bu vadeleri değiştirebilir. Bu iki üssel hareketli ortalamada kısa vadeli olan uzun vadeden çıkarılır yani 12-26. Kısa vadeli üssel ortalamanın uzun vadeli üssel ortalamadan çıkarılması ile tek bir grafik çizgisi elde edilir. Bu MACD çizgisi olarak izlenir.

Kısa vadeli hareketli üsse ortalama (12), uzun vadeli üssel hareketli ortalamanın (26) üzerindeyse MACD pozitif bölgede olur, yani yükselir.

* Şöyle düşünelim, son 12 günlük üssel hareketli ortalama kapanışı 26 günlük üssel hareketli ortalama kapanışından daha yüksek seviyede, yani fiyat yukarıdır, aksi durumda ise fiyat aşağıdadır.
Kısa vadeli hareketli üsse ortalama (12), uzun vadeli üssel hareketli ortalamanın (26) altındaysa MACD negatif bölgede olur, yani düşer.

Kısa vadeli hareketli üsse ortalama (12) ve uzun vadeli üssel hareketli ortalama (26) eşitse MACD sıfır (0) bölgede olur, yani yatay.

Sıfır (0) bölgesi üzerindeki hareket devam ediyorsa bu yükseliş trendinin süreceği, sıfır (0) bölgesi altındaki hareket devam ediyorsa bu düşüş trendinin süreceği anlamına gelir. MACD göstergesinde RSI gibi aşırı alım ya da satım bölgeleri yoktur, bu nedenle fiyattaki aşırı alım ya da satımı teyid etmek için sinyal ve MACD’nin birbirine yaklaşmaya başladığı an izlenir ve kesişmeleri ise yön değişimi olasılığını kuvvetlendirir.

Sinyal çizgisi ve MACD arasında takip edilecek bir diğer nokta da eğer MACD çizgisi sinyal çizgisinin üzerindeyse bu yükselişin devam edeceği, eğer MACD çizgisi sinyal çizgisinin altındaysa bu düşüşün devam edeceği anlamına gelir, yatay ve birbirine çok yakın bölge ise kısa zamanda yukarı ya da aşağı yönlü bir değişimin olacağı uyarısını verir.
İçerikteki bilgiler, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapacağınız herhangi bir yatırımdan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve Cripto Borsası Youtube kanalı sorumlu değildir. Yatırım faaliyeti, sonuç olarak bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Related Post: