Profesor Zec i mladi lavovi: znanjem do vrha

Profesor Zec i mladi lavovi: znanjem do vrha

Ovog petka profesor Zec je razgovarao sa jednim od naših mladih i uspešnih ljudi u inostranstvu, Ivanom Ostojićem.

Ivan je rođen 1981. u Valjevu. Nakon valjevske gimnazije, upisuje studije Molekularne biologije i fiziologiju na Biološkom fakultetu UB. U maju 2005 upisjue doktorat iz Molekularne biologije u Svajcarskoj na Fridrih Miser Institutu (najbolje rangiran svetski institut koji je rezultat kolaboracije farmaceutske industrije (Novartis) i Univerziteta (Univerzitet u Bazelu)

Doktorira na prolece 2010 sa najvisim počastima uz par radova u vodećim svetskim časopisima u oblasti prirodnih nauka (PNAS – Proceedings of National Academy of Science)

Uporedo sa doktorskim studijama 2008 upisuje i Master Studije iz Menadzmenta, Ekonomije i Tehnoloskih inovacija na ETH u Cirihu. Zavrsava Master iz Ekonomije kao top 10% u svojoj generaciji na ETH u Cirihu 2011. godine i počinje da radi u McKinsey & Company.

Posle 6 godina napredovanja izabran za partnera u McKinsey-u

Trenutno je na vodećim pozicijama u McKinsey-u:

a) Globalno vodi McKinsey’s Technology Council – gde sa vodecim tehnoloskim kompanijama danasnjice evaluira uticaj novih tehnologija na rast i ekonomiju

b) Globalno vodi McKinsey Leap (sektor za gradjenje novih tehnolskih biznisa) u Zdravstevnom sektoru

b) Vodi McKinsey sektor za Inovacije u Evropi, Bliskom Istoku i Africi

Radi sa vodećim svetskim kompanijama, investitorima i javnim organizacijama u polju inovacija, novih tehnologija i zdravstva. Redovno objavljuje izveštaje, članke i govori u štampi i na vodećim konferencijama.

Related Post: