UDBA je prisluškivala vojsku, vojska UDBU, a Albanci napravili državu –  (3/4)

UDBA je prisluškivala vojsku, vojska UDBU, a Albanci napravili državu – (3/4)

“Postoji jedan vic koji je istinit – Šta se dogodilo na Kosovu? UDBA je prisluškivala vojsku, vojska UDBU, a Albanci su napravili državu. I to jeste bilo tako. Tu ima časnih ljudi, i u policiji, onih koji nisu okrvavili ruke, nisu palili ničije kuće, ali ima i bašibozluka, paravojnih formacija koje su ubijali ljude. Sretao sam te ljude u nekim maskirnim uniformama koji ne pripadaju nikakvoj jedinici. Čim ga vidiš da u džepu ima lak za kosu, jer kad tim lakom naprskaš zavesu u kući – kuća izgori za sat vremena. A pališ kuću da bi prikrio pljačku.”

Milivoje Mihajlović je rođen 1958. u Prištini gde je i diplomirao 1983. na Filozofskom fakultetu, odsek književnost. U Beograd je, kao i drugi raseljeni s Kosova, došao 1999. Nikada nije bio član nijedne stranke. Oženjen je i otac dve ćerke.

Kada je nakon Vladimira Bebe Popovića i pokojnog Srđana Đurića postao šef vladine Kancelarije (Biroa) za medije, Milivoje Mihajlović je relaksirao odnose sa medijima, u meri neviđenoj do tada, ali i od tada.

Pogledajte treći deo razgovora profesora Zeca sa novinarom Milivojem Mihajlovićem!

Ne zaboravite da se prijavite na ovaj kanal, tokom leta vas očekuju serijali intervjua profesora Zeca sa odabranim sagovornicima o relevantnim i aktuelnim temama!

Related Post: