Vatra na Kosovu znači vlast u Srbiji – Milivoje Mihajlović

Vatra na Kosovu znači vlast u Srbiji – Milivoje Mihajlović

“Mislim da je Milošević strahovao od kosovskih Srba. Oni su imali moć da popune vozove, da dođe njih nekoliko hiljada, a da im se usput pridruži još nekoliko hiljada ljudi. Ti ljudi su u osnovi iskreno dolazili da traže zaštitu. Poznajem mnoge koji su prodavali prasiće da bi mogli da kupe vozne karte. Verovali su u tu borbu, iako nisu razumeli politiku. Bili su u dobroj meri izmanipulisani, jer je i to bilo vreme u kojem je važilo da dok imamo vatru na Kosovu, nećemo brinuti da će neko da nas zbaci sa vlasti u Srbiji”

Milivoje Mihajlović je rođen 1958. u Prištini gde je i diplomirao 1983. na Filozofskom fakultetu, odsek književnost. U Beograd je, kao i drugi raseljeni s Kosova, došao 1999. Nikada nije bio član nijedne stranke. Oženjen je i otac dve ćerke.

Kada je nakon Vladimira Bebe Popovića i pokojnog Srđana Đurića postao šef vladine Kancelarije (Biroa) za medije, Milivoje Mihajlović je relaksirao odnose sa medijima, u meri neviđenoj do tada, ali i od tada.

Pogledajte i intervju profesora Zeca i Milivoja Mihajlovića:

https://www.youtube.com/watch?v=84XU8pDxT6Y&t=1816s

Ne zaboravite da se prijavite na ovaj kanal, tokom leta vas očekuju serijali intervjua profesora Zeca sa odabranim sagovornicima o relevantnim i aktuelnim temama!

Related Post: