Tweakers Podcast #70 – De gevaren van iot, phishingpogingen en Galileo

Tweakers Podcast #70 – De gevaren van iot, phishingpogingen en Galileo

Huizen bevatten vandaag de dag steeds vaker producten die je ‘slim’ zou kunnen noemen of die in ieder geval op internet zijn aangesloten. Maar hoe zit het met de beveiliging van dit internet of things?

Dat het mogelijk is om bepaalde iot-apparaten te hacken, weten we al lang. In het verleden zijn er regelmatig proof-of-concepts naar buiten gebracht, bijvoorbeeld van ransomware op een slimme thermostaat. Maar hoe vaak gebeurt dit in de praktijk? Gebeurt het überhaupt? En welke rol zou wetgeving moeten spelen? Daar hebben we het in deze aflevering over met onder andere Tijs Hofmans, de nieuwe privacy- en securityredacteur van Tweakers.

Wout deelt zijn ervaringen met tweedehandsverkopen en oplichters. Onlangs was hij het doelwit van verschillende phishingpogingen die best slim in elkaar zaten. Hij vertelt hoe dit in zijn werk ging en waar je als gebruiker op kunt letten om te voorkomen dat je ooit slachtoffer van zo’n poging wordt. Julian snijdt nog het onderwerp FaceApp aan, de populaire app die mensen op een foto ouder kan doen lijken. De politie waarschuwde mensen hier onlangs voor, maar al snel bleek dat communicatie vanuit de politie niet altijd hetzelfde betekent. Ook hebben we het nog over Galileo, Europa’s tegenhanger van GPS, die kortgeleden bijna een week offline was.

00:20 Opening
01:38 Navigatieproblemen in de auto
07:31 ‘De politie’ waarschuwt voor FaceApp
15:09 De downtime van Galileo
19:50 Wout is bijna gephisht
29:01 Moeten we ons zorgen maken om iot-beveiliging?
53:55 Sneakpeek

Meer Tweakers:
• Bekijk al onze video’s: https://goo.gl/xo64f0
• Check onze playlists: https://goo.gl/1bCRnr
• Like ons op Facebook: https://goo.gl/oEilz2
• Volg ons op Twitter: https://goo.gl/U2Xabx
• Volg ons op Instagram: https://goo.gl/CWnVaS
• Lees meer: https://tweakers.net

#Tweakersnet

Related Post: