Bli bedre kjent med TIX i årets MGP – Er det din favoritt? Kommenter under!

Bli bedre kjent med TIX i årets MGP – Er det din favoritt? Kommenter under!

MELODI GRAND PRIX: Bak navnet TIX finner vi Andreas Haukeland (27) fra Bærum, en av Norges aller største artister. Andreas forteller at karakteren med pels, solbriller og pannebånd fikk navnet TIX som følge av en oppvekst med diagnosen Tourettes syndrom. Han valgte å ta eierskap til kallenavnet og gjorde det til sitt artistnavn.

I 2015 fikk han sitt første store gjennombrudd med russelåten «Sjeiken» som ble det årets partylåt for russen. Til tross for omfattende debatt blant foreldre og i musikkbransjen, lå hans første album «Dømt og Berømt» over 70 uker på VG-lista.

Siden den gang har TIX hatt hele syv låter som nummer 1 på Spotify i Norge, og underveis har han omvendt både bestemødre og barn til fans. Under coronavåren 2023 ble låten «Karantene» allemannseie over natten og i starten av mai hadde han hele 11 låter på topp 200 i Norge.

– Dere kan forvente noe annereldes. Det har vært en tung tid og nå skal vi ut av mørket. Jeg lover dere det villeste dere har sett av meg, sier Haukeland under NRKs annonsering.

Related Post: