Albanci su čuvali Pećku patrijaršiju – profesor Zec i Milivoje Mihajlović 1/4

Albanci su čuvali Pećku patrijaršiju – profesor Zec i Milivoje Mihajlović 1/4

“Ko god želi da osvoji taj politički prostor, on kane kap benzina i to se vrlo brzo zapali. Svi smo svedoci toga. Ali ima i dobrih komšijskih odnosa, imamo svedočenja da su Albanci čuvali Pećku patrijaršiju. Ima pouzdanih dokaza za to. To bi bilo zapaljeno i uništeno tokom raznoraznih trzavica u istoriji. Ima pouzdanih dokaza, dobrih odnosa, radi se o ljudima. Niko sa albanske strane nema pravo da kaže da su Srbi loši, genocidni, ali naravno da u kriznim vremenima na površinu ispliva šljam.”

Milivoje Mihajlović je rođen 1958. u Prištini gde je i diplomirao 1983. na Filozofskom fakultetu, odsek književnost. U Beograd je, kao i drugi raseljeni s Kosova, došao 1999. Nikada nije bio član nijedne stranke. Oženjen je i otac dve ćerke.

Kada je nakon Vladimira Bebe Popovića i pokojnog Srđana Đurića postao šef vladine Kancelarije (Biroa) za medije, Milivoje Mihajlović je relaksirao odnose sa medijima, u meri neviđenoj do tada, ali i od tada.

Pogledajte prvi deo razgovora profesora Zeca sa novinarom Milivojem Mihajlovićem!

Ne zaboravite da se prijavite na ovaj kanal, tokom leta vas očekuju serijali intervjua profesora Zeca sa odabranim sagovornicima o relevantnim i aktuelnim temama!

Related Post: